Nieuwsbrief najaar 2016

 

In de week van de Onafhankelijkheidsdag bezochten we de school in Buldan, waar Anne sinds vorig jaar mee samenwerkt. We, dat zijn secretaris Pinar, film maakster Hatice en ikzelf.
Voorafgaand aan het bezoek was de directie gevraagd of wij welkom waren gezien de situatie na de mislukte coup. Gelukkig bleek dat het geval en kan worden voortgebouwd op de goede relatie met de school.

De drie leerlingen die vorig jaar een studiebeurs kregen, zijn met mooie cijfers overgegaan naar de tweede klas van de mbo school. Dit schooljaar kregen 4 meisjes een beurs. Een van hen is wees en woont bij haar grootouders, die van een klein inkomen uit verhuur van een woning moeten rondkomen. Voor wat zij nodig heeft aan kleding, transport schoolbenodigdheden, uitjes e.d. , verdiende zij met een winkelbaantje.

Na afronding van de 4 jarige cursus willen de leerlingen een vervolgopleiding van twee jaar doen om daarmee hun kans op een baan te vergroten. Bij goed resultaat krijgen zij een vervolg beurs.

Hatice maakte opnamen van leerlingen in de klas, de school en de omgeving. Zij werd verrast met een modeshow van zelfgemaakte traditionele kleding. Bekijk hierboven de film.

De kennismaking met de meisjes en de staf van de school bevestigt onze indruk dat de hulp van Anne goed besteed is

nieuwe-anne-leerlingen

 

 

 

AANRADER: de kinderen van juf Kiet (Bekijk het hier!)

www.annefonds.nl info@annefonds.nl IBAN NL81ABNA0514856866